Všechna práva vyhrazena.
© 2024I dezert může být zdravý. Chia semínka jsou jedním z nejbohatších zdrojů omega-3 mastných kyselin. Porce chia pudinku jich obsahuje stejně, jako jedna porce lososa. Po smíchání semínek s tekutinou se začnou podobat tapiokovému pudinku, nabydou, zvětší svůj objem a kolem sebe vytvoří gelový obal.
Dezert kromě zvýšení energie přispěje i k lepší trávení jídla a stabilizuje hladinu cukru v krvi. Do pudinku přidejte čerstvé třešně. Nejenže mu dodají krásu, ale také vitamín C, draslík a vlákninu.
|
Rozmixujte třešně, mléko, kardamon, stévii a vanilu v mixéru do jemna. Přelijte směsí chia semínka a důkladně promíchejte. Po pěti a patnácti minutách opět promíchejte, aby se chia semínka nespojila, ale vytvořila kolem sebe gelovou kapsu. Nechte vychladnout v ledničce po dobu tří hodin nebo přes noc.
Kešu namočte do vody a nechte s chia základem přes noc v ledničce, aby důkladně změkla. Chlaďte nejméně tři hodiny.
Na krém rozmixujte třešně. Vyndejte kešu z vody, a přidejte do rozmixovaných třešní. Mixujte, dokud není celá směs krémová. Poté přidejte vanilku, stévii a pečlivě promíchejte. Servírujte do čtyř skleněných pohárů. Jako základ použijte pudink s chia semínek, ozdobte krémem z kešu a čerstvými třešněmi.